De mystiske bakker, der udgør Tibet

De fleste mennesker besøger Tibet se Mount Everest, Khang-La eller Lhotse fra en slags perspektiv. Det er en fantastisk, ikonisk udsigt, som mange turister tager med sig. Everest Base Camp ligger ved grænsen til Nepal og Kina. Det er udgangspunktet for dem, der ønsker at klatre til Everest Base Camp. Nogle mennesker har nået Everest Base Camp, Khang-La eller Lhotse. Men der er en anden Everest at erobre: Tibets mystiske bakker.

Tibet er faktisk en massiv vulkan, der ligger under Himalaya. Navnet Tibet betyder “Happy Valley”, og de tusindvis af stenede bakker, der løber langs snoede floder er sikker på at formidle denne følelse. Himalaya findes i klipperne, hvor Ayeyawaddy løber. Tibet er hjemsted for nogle af de mest imponerende kløfter, som er ideelle til trekking eller klatring. Denne kultur, med sin rige historie, er også en af de mest fascinerende i verden. Nomaderne bærer klæder og Wyssos, der afspejler deres tidligere kjole. Nomaderne får deres ild fra at sidde i en af de mange Gund, der er omgivet af stjernerne.

Før Folkerepublikken Kina begyndte at åbne Tibet op mod vest, var det afgørende, at Tibets turisme potentiale realiseres. Tibet havde været besat siden 1950. Folkerepublikken Kina var vært for OL i 1980, men den politiske overgang fandt ikke sted generelt. Vært for De Olympiske Lege i Lhasa’s Hallowed Halls i 2010, tibetanerne viste en høj grad af gæstfrihed uovertruffen i andre dele af Tibet. Nepal var vært for Mount Everest’s Base Camp. Det var hjemsted for den storslåede Annapurna og Everest base Camp (EBC). Det var den højeste tilstrømning af bjergbestigere i en højde af 5500m. På grund af den lave grad af uro i Nepal var det svært at se dette fantastiske bjerg. Men den lokale befolkning ønskede at se sine smukke ansigter. Det var især opmuntrende, at værtslandet var vært i juni / juli.

Det var meget varmere om morgenen og om natten, selvom det stadig var koldt nok til anstændigt ger. Jeg gik til tebutikken og forventede at være varm. Det nye tøj gjorde det nemt at bære, og også de tandbeskyttere, der var tilgængelige i tebutikken i New Zealand, kostede $ 20.00. Toiletartiklerne var i steriliserede potter, der var lidt større end dem, jeg blev brugt.

Dag fire så os komme ud af vores telte omkring kl. 15.00 og tage dem ned morgenen efter. Vi gik ind i lejren klokken syv eller otte og bemærkede, at alle var på vej til bruserne. En zebra spadserede også stille langs stien uden for autocamperen. Et andet par havde bragt deres klæder til at vaske på den røde flod. Jeg ønskede at hjælpe med vask, men jeg var usikker på, hvordan man får alle til at vaske deres ansigter ordentligt. Jeg besluttede at fokusere på at uddele vaskeposer til folk, der vaskede deres ansigter i vandet. Jeg afleverede taskerne til den ældste kvinde, jeg så. Hun var i stand til at tømme maven og vaske sit ansigt, men hun ønskede ikke at komme i kontakt med mine hænder. Hun gjorde det, mens hun tørrede øjnene med en klud. Jeg havde slet ikke noget imod det. Du behøver ikke vaske noget andet.

Da jeg så mine ældster forlade, og mine børn fulgte efter, følte jeg intet andet end en følelsesopfyldelse, da de tog skridt til at følge thetlefallas. Jeg blev slået af de indviklede siv på ceremonielle pladsen og billeder af dyr, Melasse-pramme, og trommespor fra livet for de gamle får, da de forlod lejren. Da jeg så børnene løbe og lege i greens, følte jeg stolt tilfredshed.

Minder om min erfaring på dette område, er jeg drevet til at forstå skønheden og fange det, før det forsvinder. Jeg ved, jeg gjorde alt, hvad jeg kunne ved hjælp af de oplysninger, jeg havde.

Skriv kommentar