Mao’s Kina: En landsby i Beijing hjemmeside

Mao var den største mand i det 20. århundrede i Kina. Hans arv til det kinesiske folk er meget større end hvad han gjorde for dem selvfølgelig. Men en stor del af æren går til hans kone. Hendes tornado af løgne, kaos, galskab og medfølelsesløs ødelæggelse som følge af hendes handlinger og psykiske sygdom ender i dag, fanning ud over hele kloden.

Du kan sige, at jeg “endelig” har mødt Mao. I en lille landsby i det nordlige Kina, har jeg fået at vide af Mao fødested, det sted, hvor han blev født, og hvor han arbejdede som studerende i Lantai i 1960’erne. Jeg har besøgt webstedet, fotografier det, skrevet om det og talt med folk, der har boet der om det. Mao var / er linket til fortiden, til herlighed Kina og dets mystiske politiske historie.

Hans fødested, en mudderhytte i en primitiv dal lige uden for Xi’an, var en moderne by i Beijing i 1970’erne. Jeg har været i Beijing mange gange, og det er en meget, meget stor by. Men der er noget ved byen Beijing, som er svær at forstå, og blandt andet virker det meget, meget gammelt. Og når du har set, hvordan Beijing var for tusind år siden, vil du sætte pris på, hvor lidt det har ændret sig.

Mao’s fødested, en mudder hytte tæt på bredden af Nine-Dragon River, var lige over Bredden af nedstrøms Tuanjhu (Yellow Dragon), hvor vi sad og vores familier ventede. Da jeg kom ud af hytterne efter kvindegruppens første klasses måltid, så jeg min førsteklasses dame. Der var grænser for, hvad jeg ville forstå, for så vidt angår ladyboys og deres situation i Nordkorea. Men da jeg sad med min far ved bordet, henvendte damen ved siden af ham mig direkte, da min far var for træt til at tale. Hun havde smukke lange ben, brun dollar længde hår bundet i en pony hale, og den smukkeste smil jeg nogensinde har set. Hun spurgte om mig, og jeg fortalte hende, “Ja, selvfølgelig”, kunne ikke tænke på nogen anden måde at beskrive ladyboy cents, undtagen måske hundrede tusinde gange.

Hun så på min far, og han straks mumlede og sagde: “Hun er min datter”, og omfavnede hende, stirrede på hendes bryst. Familien af ladyboy sagde: “Hvordan har du det”, faderen talte, og syntes ikke at forsøge at forstå. Ladyboy sagde: “Jeg har det meget godt”. Det var det smukkeste smil, han havde set i hendes ansigt. Hun spurgte derefter om alle i gruppen, og for nogle tyskere forklarede ladyboyen: “Denne tyske pige er gift med en tysk dreng”, og nævnte derefter, at han var ingeniør.

Alle mennesker stirrede på parret! Det syntes ingen havde en anelse om deres sande forhold. Den tyske ladyboy sagde: “Jeg er så meget ked af de mennesker, der tror, jeg ikke er”, og derefter nåede hen over bordet og greb min fars arm, han sagde derefter, “Sæt dig ned alle, vil jeg forklare”. Faderen rejste sig og protesterede to gange, og den tyske ladyboy sagde: “Jeg er ked af, at du er så ond”, og derefter smilede til mig, og albuede ham i ribbenene, som fremkaldte en vred reaktion. Ladyboy rejste sig derefter og svøbte en arm omkring min fars hals og løftede os væk fra vores fødder og holdt os der, mens han bestilte strejftog (udlændinge).

Da alle andre var færdige, bad min far den tyske ladyboy om hendes skålemenu. Menuen bestod af sandwich, en skinke og ostesandwich, en kold øl og en kage. Da det allerede var 13:30, var restauranten tom. Far og jeg besluttede at dele en metro farvel, uden at være opmærksomme påourseigans af den pakkede metro.

I den sydlige ende er Shanghais Bund berømt for kacies (alias bar-restauranter), og Shanghai Jianwiao ligger også lige bag Bund. Ved Shanghai Guodiac-skiltet er Shanghai Jianwiao i dyreverdenen. Restauranten har to vægge af neonskiltning, hvilket får Shanghai Jianwiao til at ligne en jumboturret på himlen.

Bare et skridt inde i restauranten, en tjener meddelte: “Her er din bestilling redskaber.” En plastik kop faldt tilsyneladende fra bordet og klappede direkte på bordet.

Jeg forlangte en blæksprutte, villig til at kæmpe for mine penge i en kamp for at tale. Tjeneren så tankevækkende ud og sagde: “Ah, det er meget ked af det.”

Skriv kommentar